Ízek egy multikulti család konyhájából

Ízek egy multikulti család konyhájából

Édesburgunyás palacsinta

2019. január 27. - multikultiízek

Nagy Ottolenghi rajongó vagyok, sokat főzök a könyveiből, viszont nekem kicsit sok és kicsit édes a mindennapokban. Ezt a palacsinta receptet a Nopi könyvében olvastam és azon gondolkoztam, hogy lehet gyorsabban  megcsinálni úgy, hogy megmaradt zöldségeimet is felhasználjam és ne legyen olyan édes. Ez lett belőle, a picinek is nagyon ízlett, nekünk is. :)

Ahogy a képen látni 7 db lett belőle a következő arányokkal dolgoztam.

Hozzávalók:

1 közepes édesburgonya

100g bébispenót (opcionális)

50g sima liszt átszitálva

50g zabliszt átszitálva

1/2 tk szerecsendió (reszelt)

1/2 tk fahéj

1tk sütőpor

2 tojás, sárgája- fehérje szétválasztva

75 ml tej

25 g vaj

1 ek petrezselyem (opcionális)

Elkészítés

Vágjuk kockákra az édesburgonyát és főzzük meg, kb.15perc, majd csepegtessük jól le. 

Keverjük össze  egy tálban a lisztet, sütőport, szerecsendiót, fahéjat és egy kis sót. Egy másik tálban pedig a tojássárgáját, tejet, olvasztott vajat egy csipet vaníiás cukrot (opcionális). Majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük jól össze, ezután adagoljuk hozzá az édesburgonyát, spenótot, petrezselymet és keverjük simára, csomómentesre.

Egy másik tálba verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan forgassuk bele az édesburgonyás keverékbe.

Egy késhegynyi vajon süssünk ki minden egyes palacsintát. Görög joghurttal, avokádóval tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://multikultiizek.blog.hu/api/trackback/id/tr3514591960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása