Nagy Ottolenghi rajongó vagyok, sokat főzök a könyveiből, viszont nekem kicsit sok és kicsit édes a mindennapokban. Ezt a palacsinta receptet a Nopi könyvében olvastam és azon gondolkoztam, hogy lehet gyorsabban megcsinálni úgy, hogy megmaradt zöldségeimet is felhasználjam és ne legyen olyan édes. Ez lett belőle, a picinek is nagyon ízlett, nekünk is. :)
Ahogy a képen látni 7 db lett belőle a következő arányokkal dolgoztam.
Hozzávalók:
1 közepes édesburgonya
100g bébispenót (opcionális)
50g sima liszt átszitálva
50g zabliszt átszitálva
1/2 tk szerecsendió (reszelt)
1/2 tk fahéj
1tk sütőpor
2 tojás, sárgája- fehérje szétválasztva
75 ml tej
25 g vaj
1 ek petrezselyem (opcionális)
Elkészítés
Vágjuk kockákra az édesburgonyát és főzzük meg, kb.15perc, majd csepegtessük jól le.
Keverjük össze egy tálban a lisztet, sütőport, szerecsendiót, fahéjat és egy kis sót. Egy másik tálban pedig a tojássárgáját, tejet, olvasztott vajat egy csipet vaníiás cukrot (opcionális). Majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük jól össze, ezután adagoljuk hozzá az édesburgonyát, spenótot, petrezselymet és keverjük simára, csomómentesre.
Egy másik tálba verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan forgassuk bele az édesburgonyás keverékbe.
Egy késhegynyi vajon süssünk ki minden egyes palacsintát. Görög joghurttal, avokádóval tálaljuk.