HOZZÁVALÓK
2 közepes édesburgunya
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
1 kis piros chili paprika
1 teáskanál méz
1-2 teáskanál szójaszósz
só, bors
szezámmag
Dresszing:
petrezselyem, zöldhagyma és egy kis feta v kecske sajt
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított kockára vágott édesburgonyát roppanósra főzzük, ami elég hamar megvan.
A hagymát addig kevés olajon sárgára pirítjuk az apróra vágott chili paprikával. Majd hozzáadjuk az szójaszószt, mézet és az előre megpirított szezámmag felét. Miután egyenletesen összekevertük óvatosan beletesszük az édesburgonyát és megkeverjük, igény szerint sózzuk, borsózzuk. 1-2 percig hagyjuk összeérni az ízeket.
Ezután megszórjuk a fennmaradó szezámmaggal, díszíthetjük zöld hagymával vagy petrezselyemmel.
Pár tipp
Én kecskesajtot raktam még hozzá, de ízben a feta is jól megy hozzá. Aki az édeskésebb íz felé hajlik annak ajánlom a lila hagymát a vörös helyett.
A téli sütőtök szezonban az édeskrumpli helyett lehet sütőtök is, vagy fele-fele arány.
Méz helyett és pikáns mangószószt használtam. :)