Ízek egy multikulti család konyhájából

Ízek egy multikulti család konyhájából

Szezámos Chillis Édesburgonya

2018. március 23. - multikultiízek

HOZZÁVALÓK

2 közepes édesburgunya

1  hagyma

1 gerezd fokhagyma (elhagyható)

1 kis piros chili paprika

1 teáskanál méz 

1-2 teáskanál szójaszósz

só, bors

szezámmag

Dresszing:

petrezselyem, zöldhagyma és egy kis feta v kecske sajt 

ELKÉSZÍTÉS

A megtisztított kockára vágott édesburgonyát roppanósra főzzük, ami elég hamar megvan.

A hagymát addig kevés olajon sárgára pirítjuk az apróra vágott chili paprikával. Majd hozzáadjuk az szójaszószt, mézet és az előre megpirított szezámmag felét. Miután egyenletesen összekevertük óvatosan beletesszük az édesburgonyát és megkeverjük, igény szerint sózzuk, borsózzuk. 1-2 percig hagyjuk összeérni az ízeket. 

Ezután megszórjuk a fennmaradó szezámmaggal, díszíthetjük zöld hagymával vagy petrezselyemmel. 

Pár tipp

Én kecskesajtot raktam még hozzá, de ízben a feta is jól megy hozzá.  Aki az édeskésebb íz felé hajlik annak ajánlom a lila hagymát a vörös helyett. 

A téli sütőtök szezonban az édeskrumpli helyett lehet sütőtök is, vagy fele-fele arány. 

Méz helyett és pikáns mangószószt használtam. :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://multikultiizek.blog.hu/api/trackback/id/tr3813766196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása