Ízek egy multikulti család konyhájából

Ízek egy multikulti család konyhájából

Izraeli kis saláták, Meze

Tabuleh, Csípős marokkói sárgarépa saláta, Édeskömény saláta pisztáciával

2018. április 25. - multikultiízek

Korábban már írtam, hogy imádom az izraeli nagy reggeliket, brunchokat, ahol mindig többféle kis saláta van. Éttermekben ez nem más mint, előételek színes választéka (Meze).  A meze már önmagában felér egy főétellel, a legelején jól beettem belőlük aztán már csak nézni tudtam a megrendelt főételt. :)

Most három salátát osztok meg, amiket a hétvégéken szoktam a nagy reggeliknél csinálni.

1.  TABULEH,  arabsaláta bulgurral és friss zöldséggel

HOZZÁVALÓK (kb. 4 főre)

1 kispohár bulgur megfőzve

2 ugyanekkora pohár friss petrezselyem

1 apróra vágott vöröshagyma

2 db paradicsom - apróra vágva 

1 apróra vágott zöld édes paprika (kaliforniai, a magyar nem jó)

1-2 evőkanál frissen facsart citromlé

3 evőkanál olívaolaj

1 késhegyni fahéj

só, bors

Elkészítés:

Keverd össze az összes hozzávalót, majd hagyd 30 percig állni, hogy az ízek összeérjenek. Ahogy a képen látni én gránátalmát raktam még bele. Most májustól már nem jó, mert nincs jó gránátalma. 

TIPP: bulgur helyett couscus is lehet, én is azzal készítettem el. 

 

2. CSÍPŐS MAROKKÓI SÁRGARÉPA SALÁTA (6-8 főre)

HOZZÁVALÓK:

8-10 db meghámozott, lereszelt sárgarépa

2 gerezd fokhagyma (nagyon-nagyon apróra vágva)

1 teáskanál cayane bors

2 evőkanál frissen csavart citromlé

1 evőkanálolívaolaj

1/2 teáskanál őrölt kömény

Elkészítés

Főzd meg a sárgarépát (kb 20-30perc) és várd meg míg kihűl, majd keverd össze a fűszerekkel és hagyd 1 órát állni. 

Én legutóbb lusta voltam és nem főztem meg a répát, úgy is nagyon finom volt.

3. ÉDESKÖMÉNY SALÁTA PISZTÁCIÁVAL (4 fő)

HOZZÁVALÓK

3 kisebb édeskömény

kevés jégsaláta

1/2 pohár frissen facsart citromlé

1/4 pohár olíva olaj

1 apróra vágott zöld csípős paprika (opcionális)

1 evőkanál méz

1/2 pohár hántolt és pirított pisztácia

Elkészítés:

Vágd hosszú darabokra az édesköményt és rakd be jéghideg vízbe 30 percre. Majd szárítsd meg és keverd össze a citromlével és sóval és rakd félre 15percre. Ezután keverd össze a többi hozzávalóval és szórd meg pisztáciával.

A bejegyzés trackback címe:

https://multikultiizek.blog.hu/api/trackback/id/tr513869658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása