Ízek egy multikulti család konyhájából

Ízek egy multikulti család konyhájából

Marokkói csirke sütőtökkel szárított gyümölcsökkel és citrommal

2018. november 10. - multikultiízek

Hozzávalók:

 

o       Pác:

      3 gerezd frissen préselt fokhagyma 

o       1/2 teáskanál római kömény

o       1  teáskanál reszelt gyömbér

o        ½ teáskanál paprika

o        ½ teáskanál  kurkuma

o        ¼  teáskanál fahéj

o        ¼ teáskanál bors

o       2 evőkanál  olíva olaj

o    Szósz 

o      6-8 db aszalt sárgabarack

o        1/4 csésze aszalt áfonya

      1/2 sütőtök

o        3-4 db szárított citrom

o       1 teljes csirkemell apróra vágva

o       ½ konzerv paradicsom

o      1 kis konzerv paradicsompüré

 

ELKÉSZÍTÉS

 

1.     Egy tálban összekeverem a páchoz valókat majd hozzáadom az apróra vágott         csirkemellhez, hütőben min. 1 órát pácolom.

2.     Közepes-magas hőfokon megpirítom a csirkét kb. 5 perc

3.     Beleteszem az aszalt gyümölcsöket, sütőtököt, citromokat és a paradicsomszószt. Min 20 percig alacsony hőfokon főzöm, ha túl sűrű akkor még hozzáadok egy kis vizet.

4.     Rizzsel, kuszkusszal, bulgurral tálald.

A bejegyzés trackback címe:

https://multikultiizek.blog.hu/api/trackback/id/tr114364189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása