Hozzávalók:
o Pác:
3 gerezd frissen préselt fokhagyma
o 1/2 teáskanál római kömény
o 1 teáskanál reszelt gyömbér
o ½ teáskanál paprika
o ½ teáskanál kurkuma
o ¼ teáskanál fahéj
o ¼ teáskanál bors
o 2 evőkanál olíva olaj
o Szósz
o 6-8 db aszalt sárgabarack
o 1/4 csésze aszalt áfonya
1/2 sütőtök
o 3-4 db szárított citrom
o 1 teljes csirkemell apróra vágva
o ½ konzerv paradicsom
o 1 kis konzerv paradicsompüré
ELKÉSZÍTÉS
1. Egy tálban összekeverem a páchoz valókat majd hozzáadom az apróra vágott csirkemellhez, hütőben min. 1 órát pácolom.
2. Közepes-magas hőfokon megpirítom a csirkét kb. 5 perc
3. Beleteszem az aszalt gyümölcsöket, sütőtököt, citromokat és a paradicsomszószt. Min 20 percig alacsony hőfokon főzöm, ha túl sűrű akkor még hozzáadok egy kis vizet.
4. Rizzsel, kuszkusszal, bulgurral tálald.