Húgomnak volt szerencséje hosszabb ideig betekintést nyernie a görög autentikus ízek világába és leírt egy jó pár igazi otthoni, ciprusi családban készített receptet. Ez az egyik, mi nagyon szeretjük.
HOZZÁVALÓK
300g zöldborsó
3 sárgarépa
1 hagyma
friss petrezselyem
1 konzerv paradicsom
1 pohár víz
só, bors és egy csipetnyi cukor
ELKÉSZÍTÉS
Olívaolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, konzerv paradicsomot, vizet, sót borsot és cukrot majd lefedjük és kb. 15 percig főzzük. Amikor a répa már elég puha hozzáadjuk a zöldborsót és a petrezselymet és lassú tűzön főzzük tovább.
Az elkészítési idő 30 perc. A szószt addig kell főzni míg be nem sűrűsödik. Amire érdemes odafigyelni, hogy lehet a répát tovább kell főzni mint 15 perc és a borsónak elég pár perc, de mindenképpen várjuk meg a 30 perc főzési időt.
Ne spóroljunk a petrezselyemmel.
Fetával tálaljuk. Vegáknak anélkül, húsimádoknak köretnek megfelel. :)