Ízek egy multikulti család konyhájából

Ízek egy multikulti család konyhájából

ARAKAS - Zöldborsó paradicsomszósszal fetával

Eredeti görög házi recept hugom ajánlásával

2018. március 23. - multikultiízek

Húgomnak volt szerencséje hosszabb ideig betekintést nyernie a görög autentikus ízek világába és leírt egy jó pár igazi otthoni, ciprusi családban készített receptet. Ez az egyik, mi nagyon szeretjük.  

HOZZÁVALÓK

300g zöldborsó

3 sárgarépa

1 hagyma

friss petrezselyem

1 konzerv paradicsom

1 pohár víz

só, bors és egy csipetnyi cukor

 

ELKÉSZÍTÉS

Olívaolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, konzerv paradicsomot, vizet, sót borsot és cukrot majd lefedjük és kb. 15 percig főzzük. Amikor a répa már elég puha hozzáadjuk a zöldborsót és a petrezselymet és lassú tűzön főzzük tovább.

Az elkészítési idő 30 perc. A szószt addig kell főzni míg be nem sűrűsödik. Amire érdemes odafigyelni, hogy lehet a répát tovább kell főzni mint 15 perc és a borsónak elég pár perc, de mindenképpen várjuk meg a 30 perc főzési időt.

Ne spóroljunk a petrezselyemmel.

Fetával tálaljuk. Vegáknak anélkül, húsimádoknak köretnek megfelel.  :)

A bejegyzés trackback címe:

https://multikultiizek.blog.hu/api/trackback/id/tr7313774302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása