Ízek egy multikulti család konyhájából

Ízek egy multikulti család konyhájából

Harisszás parmezános omlett

2018. november 10. - multikultiízek

Hozzávalók:

 

1közepes hagyma

5db tojás

120 ml tej

1 kis bögre reszelt parmezán sajt

1marék koriander

1 marék petrezselyem

2 teáskanál harissza (én kevertem ki az itthoni fűszerekből)

bors

olíva olaj

 

Az apróra vágott hagymát 15 percig aranybarnára pirítod nagyon alacsony lángon.

 

Közben egy tálban összekevered a többi hozzávalót, a sajtot kivéve.

 

Amikor a hagyma elkészült félre teszed, papírtörlővel kitörlöd a serpenyőt majd 2 evőkanál olajat közepes-magas hőfokon megmelegítesz. Hozzáadod a tojás egyharmadát, szépen egyenletesen elteríted a serpenyőben és 1 perc után a sajt 1/3-át rászórod.

A hőfokot visszaveszed és ráöntöd a következő réteget.  Én 3 réteget csináltam és 2 serpenyővel dolgoztam.  Ha a serpenyőd sütőbe is rakható a legegyszerűbb berakni és ott szépen megpirul a teteje is.

Én átöntöttem egy másik olajjal megkent  és felmelegített serpenyőbe, hogy átsüljön.

 

A másik választás, hogy 3 db vékonyabb omlettet készítesz és melegen egybe rakod.

 

Még annyi csavar van benne, hogy piros kaliforniai paprikát raktam a hagymához az utolsó 5 perben és 4 db mini koktél paradicsomot az utolsó 2perben. A végén még korianderrel megszórtam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://multikultiizek.blog.hu/api/trackback/id/tr6814364125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása