Hozzávalók:
1közepes hagyma
5db tojás
120 ml tej
1 kis bögre reszelt parmezán sajt
1marék koriander
1 marék petrezselyem
2 teáskanál harissza (én kevertem ki az itthoni fűszerekből)
bors
olíva olaj
Az apróra vágott hagymát 15 percig aranybarnára pirítod nagyon alacsony lángon.
Közben egy tálban összekevered a többi hozzávalót, a sajtot kivéve.
Amikor a hagyma elkészült félre teszed, papírtörlővel kitörlöd a serpenyőt majd 2 evőkanál olajat közepes-magas hőfokon megmelegítesz. Hozzáadod a tojás egyharmadát, szépen egyenletesen elteríted a serpenyőben és 1 perc után a sajt 1/3-át rászórod.
A hőfokot visszaveszed és ráöntöd a következő réteget. Én 3 réteget csináltam és 2 serpenyővel dolgoztam. Ha a serpenyőd sütőbe is rakható a legegyszerűbb berakni és ott szépen megpirul a teteje is.
Én átöntöttem egy másik olajjal megkent és felmelegített serpenyőbe, hogy átsüljön.
A másik választás, hogy 3 db vékonyabb omlettet készítesz és melegen egybe rakod.
Még annyi csavar van benne, hogy piros kaliforniai paprikát raktam a hagymához az utolsó 5 perben és 4 db mini koktél paradicsomot az utolsó 2perben. A végén még korianderrel megszórtam.