Őszintén elmondhatom az egyik kedvenc időtöltésem Izraelben reggelizni járni. Imádom sokszínűségét, hogy tele van az asztalunk sok kis tányérkával, többféle sajttal, humusszal, zöldséggel, hatalmas omlettel és ezt igyekszem hétvégén legalább egyszer kivitelezni. Ami egy kicsit megbontja a kinti hangulatot és szokást hogy mi pár szelet sonkát elfogyasztunk. A férjem családja szerencsére jól fogadja ezt. :-)
HOZZÁVALÓK
25 dkg spenót (friss v fagyasztott)
1 kis cukkini
1/2 piros édespaprika
1 kisebb hagyma
6 db tojás
2 evőkanál tej
vaj, olíva olaj, só borsó,
1 teáskanál őrölt római kömény és egy csipetnyi kurkuma
Reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS
Egy kávéskanálnyi vajat óvatosan összeolvasztjuk az olíva olajjal, a római köménnyel és kurkumával, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott piros édespaprikát és pár percig puhítjuk, pirítjuk. Ezután jöhet a spenót, a friss spenót ugyancsak pár perc alatt megfő.
Ha fagyasztott spenótot használunk azt érdemes előtte kiengedni vagy külön kis hagymán, fokhagymával kevés sóval megfőzni nehogy túl sok levet engedjen.
A cukkinit hosszúkásra reszeljük, amikor a spenót összeesett hozzáadjuk. Itt is elég pár perc, mert a lereszelt cukkini hamar átfő. Sóval, borsóval ízesítjük. Az egész kb. 10 perc alatt megvan.
Egy tálban keverjük össze a tojást a tejjel majd egyenletesen öntsük a zöldségekre és szórjuk rá a reszelt sajtot. 5-10perc alatt süsd meg alacsony hőfokon fedővel. Majd az utolsó pár percben fedő nélkül.
TIPPEK
Én a spenót miatt megfordítottam, hogy ne kapjon oda, ezt kicsit nehéz volt megcsinálnom, hogy ne törjön el. A másik opció, hogy a tojással összekeverjük a zöldséget így egyenletesen be lehet önteni az olíva olajjal előmelegített teflon serpenyőbe.
A képen ahogy látni friss zöldségekkel, sajtokkal és az asztalunkról kihagyhatatlan avokádóval tálaljuk.