A rohanó mindennapokban legalább a reggelire próbálok nagyon odafigyelni. Terhességek, gyerekek, élet 4 pasival a lényeg, hogy kell az energia és a változatosság. Mivel szeretek enni és jót enni állandóan azon gondolkozom, hogy ezt hogyan lehet másképp és változatosan csinálni.
Tegnap reggel is így történt, mivel kb. 5-kor ébresztőt fújt a legkisebb, ő jól elvolt én pedig teljesen felébredtem úgyhogy gondoltam van időm valami finomabb reggelit kitalálni, mint a szokásos kásák, chia puding stb.
Nagyon szeretem az egész zabot megfőzve, de már ezt is unom és elkezdtem recepteket nézegetni, megtetszett az ötlet, hogy akár meg is süthetem. Az eredeti recept persze zabpehelyből volt, de gondoltam kipróbálom így és nagyon jó lett.
HOZZÁVALÓK
1 kis csésze (125ml) egész zab
1 db aszalt sárgabarack
2 db aszalt szílva
1 db tojás
1 tk sütőpor
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk vanilíás cukor
(édes szájúaknak mehet 2 tk barnacukor is)
1 db savanyú alma felszeletelve - granny smith
1/2 pohár pekándió
1/2 pohár
1/2 kis csésze tetszés szerinti tej (én rizstejet használtam)
1 evőkanál natúr vaj
1 db barack
ELKÉSZÍTÉS
1. A zabot 3/4 -ig megfőztem 1-1 arányban az aszalt sárgabarackkal és szilvával. kb 15perc, a felázott gyümölcsöket kivettem belőle.
2. Közepes hőfokon összekevertem a tojást, vajat, vaníliás cukrot (ha lett volna rudam azt használtam volna nem cukrot).
3. A zabbal összekevertem a sütőport, barna cukrot (legközelebb nem rakok, mert az aszalt gyümölcsöktől elég édes lett a zab), fahéjat és egy csipetnyi sót. Majd ehhez öntöttem a tejet és a fennmaradó hozzávalókat.
4. A tepsi aljára leraktam a szeletelt barackot.
5. Előmelegített sütőben (160fok) aranybarnára sütöttem kb. 40 perc.
6. Melegen tálaltam szezonális gyümölcsökkel.
Nem marad teljesen egyben mivel kihagytam a szokásos szirupokat és a cukor adagot is minimálisra csökkentettem. De nagyon finom és laktató reggeli.