A halakat az ízükön kívül azért szeretem, mert gyorsan elkészíthetőek és elég pár fűszer hozzá.
HOZZÁVALÓK
2 db tonhal steak
1/4 pohár kapribogyó
3/4 pohár olívabogyó (én vegyesen szeretem)
1 pohár apróra vágott paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál petrezselyem
1 db frissen facsart citromlé
1 dl száraz fehérbor
olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
A kocára vágott fokhagymát egy kis olívaolajon megfuttatjuk (1-2 perc), majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a bort. Pár percig főzzük, utána hozzáadjuk a kapribogyót és az olívabogyót és további 5 percig főzzük (nem kell lefedni) itt lehet megsózni. Ha elkészült levesszük a tűzről és rászórjuk a petrezselymet és egy kis citromhéjat is.
A tonhal steaket sütés előtt elég csak megborsózni. A serpenyőbe rakjunk vajat, ha az felolvadt akkor rakjuk be a steaket és süssük kb. 2-2 percig. Én well-donra sütöttem, lehet egy picit több volt így. Sütés közben érdemes egy kis citromlével meglocsolni.
Amikor elkészült rátesszük a paradicsomos köretet és meglocsoljuk a maradék citromlével és már fogyasztható is.