Ízek egy multikulti család konyhájából

Ízek egy multikulti család konyhájából

Mediterrán tonhal steak

2018. május 08. - multikultiízek

A halakat az ízükön kívül azért szeretem, mert gyorsan elkészíthetőek és elég pár fűszer hozzá.

 

 HOZZÁVALÓK

2 db tonhal steak

1/4 pohár kapribogyó

3/4 pohár olívabogyó (én vegyesen szeretem)

1 pohár apróra vágott paradicsom 

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál petrezselyem

1 db frissen facsart citromlé

1 dl száraz fehérbor

olívaolaj, só, bors

 

Elkészítés:

A kocára vágott fokhagymát egy kis olívaolajon megfuttatjuk (1-2 perc), majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a bort. Pár percig főzzük, utána hozzáadjuk a kapribogyót és az olívabogyót és további 5 percig főzzük (nem kell lefedni) itt lehet megsózni. Ha elkészült levesszük a tűzről és rászórjuk a petrezselymet és egy kis citromhéjat is.

A tonhal steaket sütés előtt elég csak megborsózni. A serpenyőbe rakjunk vajat, ha az felolvadt akkor rakjuk be a steaket és süssük kb. 2-2 percig. Én well-donra sütöttem, lehet egy picit több volt így. Sütés közben érdemes egy kis citromlével meglocsolni.

Amikor elkészült rátesszük a paradicsomos köretet és meglocsoljuk a maradék citromlével és már fogyasztható is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://multikultiizek.blog.hu/api/trackback/id/tr813899930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása