Amikor valami gyorsat és biztosat szeretnék főzni akkor általában olasz tésztát csinálok, a tésztákat szerintem nehéz elrontani, viszont itthon ha menüben csinálják, akkor túlfőzik, ízetlen vagy telenyomják tejszínnel amit nem értek.
HOZZÁVALÓK
400g kockára vágott csirkemell
1 közepes cukkini
1 kisfej hagyma
1gerezd fokhagyma
1 konzerv paradicsom (én az apróra vágottal készítettem)
só, bors, chili paprika (opcionális), olívaolaj
kis petrezselyem
1/2 leveskocka (zöldséges)
2 mélytányér penne (ezt még Olaszországban egy család tanította nekem, hogy így mérjem a tésztákat, attól függően hányan eszünk)
ELKÉSZÍTÉS
Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet. Sózzuk és borsózzuk meg majd pirítsuk meg a húst.
Közben a vizet odarakjuk forrni.
Az elkészült húst félre rakjuk és elkészítjük a cukkinit, először az apróra vágott fokhagymát épphogy megpirítjuk majd hozzáaadjuk a karikákra vágott cukkinit (chilit is), sózzuk borsózzuk egy picit. Ha nem elég az olaj egy csepp vizet rakjunk hozzá, hogy a cukkini egy kicsit megpuhuljon. Tényleg nem kell több, mert máskülönben szétfő a cukkini!
Ha a cukkini kész összeöntjük a hússal és hozzááadjuk a paradicsomot, a forró vízhez pedig a pennét. A paradicsomszószhoz rakjuk bele a fél zöldségkockát, és adjunk hozzá egy icipici cukrot, hogy a paradicsom savanykás íze elmenjen. Ha nem akarsz cukrot használni, adjál hozzá egy kicsi szódabikarbónát (ezt is egy olasz állandóan diétázó barátnőmtől tanultam).
Mire a penne megfő addigra elkészül a szósz is, bár az olaszok a szósz elkészítéséhez legalább 20 percet javasolnak, tényleg más az íze úgy. Ők egy paradicsomszószt ált. 20-40percig készítenek.
Tálaljuk parmezánnal.