Ízek egy multikulti család konyhájából

Ízek egy multikulti család konyhájából

Tahini

2018. március 30. - multikultiízek

Elore is elnezest kerek, hogy ekezet nelkul irok, de anyosom gepen nincsen es igy is orulok, hogy sikerul valamit megosztanom. 

A hummusz mellett a tahini (orolt szezammagbol keszult kremes paszta) a masik alap martogatos, vagy kenyerre, pitara kenheto kremes paszta. Taperteke messze meghaladja a hummuszet, de fogyasztasaval nem kell tulzasba esni.

HOZZAVALOK

1 doboz tahini suritmeny

1 facsart citromle

2-3 gerezd fokhagyma (elhagyhato)

1 kispohar langyos viz

1 kiskanal so

1/2 kiskanal bors

Izles szerint paprika a tetejere

 

ELKESZITES

A citrom levet ontsuk egy tanyerba, majd adjuk hozza a suru pasztat, fokhagmat. Keverjuk ossze, ne lepodjunk meg nagyon kemeny lesz. Utana adagoljuk hozza lassan a langyos vizet, es keverjuk amig kremes allagot nem kapunk. A vegen szorjuk meg paprikaval.

Elkeszitesi ido 5 perc, ugyhogy ajankim mindenkinek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://multikultiizek.blog.hu/api/trackback/id/tr9213789858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása