HOZZÁVALÓK
40 dkg csirkemáj
1 közepes hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 gránátalma
40 g hántolt pisztácia
petrezselyem
só, bors
3-4 teáskanál gránátalma melasz
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított hagymát nagyobb kockákra vágjuk majd vajon alacsony - közepes hőfokon megpirítjuk, minél tovább pirítjuk annál karamelássabb lesz az állaga és édeskésebb az íze. kb 10 perc. Majd az utolsó percben kapcsoljunk magasabb hőfokra és tegyük hozzá az apróra vágott fokhagymát.
A meleg serpenyőből vegyük ki a hagymát és fokhagymát, tegyük bele a szépen letisztított májat. Ha vajpuha májat szeretnénk érdemes előtte legalább félórát tejbe áztatnunk. Pirítsuk meg barnára a májat. Ízlés dolga ki hogyan szereti puhábban, keményebben ált 6-10 perc alatt kész van.
Amikor a máj elkészült tegyük hozzá a hagymát, fokhagymát, pisztáciát, óvatosan keverjük össze és tegyük hozzá a gránátalma melaszt, majd adjuk hozzá a gránátalma magokat és pirítsuk össze 1-2 percig.
Itthon nem volt gránátalma melaszom és nem rohantam el vásárolni sem, így sima melaszt (sűrű cukorrépa szirup) raktam hozzá egy kis tamarind koncentrátummal. A tamarindnak savanykásabb az íze óvatosan kell vele bánni, én egy kicsit túladagoltam mikor először csináltam.
A végén mikor elkészült megszórhatjuk petrezselyemmel, az mindig megdobja az ételek ízék. Fogyaszthatjuk couscouss-szal, basmati rizzsel vagy akár párolt zöldséggel.
Remélem ízleni fog! :)